tiistai 2. helmikuuta 2016

Delfiinit

 
 
Delfiinit ovat valaiden lahkoon kuuluva nisäkäsheimo. Kaikki delfiinilajit ovat lihansyöjiä ja niiden heimoon kuuluu noin 40 lajia. Pyöriäiset eivät kuulu delfiineihin, vaan ne ovat delfiinien sukulaisia. Miekkavalaat taas ovat delfiinejä, mutta puhekielessä niitä kutsutaan yleensä valaiksi. Pullonokkadelfiini on yleisin delfiinilaji.
 
 
Delfiinit ovat kooltaan noin 1.5 metrisiä ja 50 kiloisia. Monilla delfiinilajeilla on tyypillinen pullistuma otsassa. Suurin osa lajeista ovat sulavalinjaisia ja lähes yksivärisiä.
 
 
 
Delfiineillä on hyvin kehittyneet aivot. Ne ovat yksiä maailman kehittyneimpiä nisäkkäitä. Delfiinit pystyvät esimerkiksi ratkomaan yksinkertaisia tehtäviä sekä ymmärtämään käsitteitä ja yleistämään. Delfiineiden älykkyyttä on pyritty testaamaan monien eri testien ja kokeiden avulla niin vankeudessa kuin vapaassa luonnossakin.
 
Delfiinien tärkeimmät aistit ovat näkö ja kuuloaisti. Niillä on suuret silmät, jotka sijaitsevat suunpielien takana. Delfiinin kuuloaisti on hyvin tarkka; se pystyy kuulemaan jopa kymmenen kertaa korkeampia ääniä kuin ihmiset, sillä ääniaallot kulkeutuvat ihmisen ja delfiinin korvaan eri tavoin. Delfiini ottaa äänen korviinsa alaleuan kautta, eikä sillä ole korvalehtiä.
 

 
-Maria
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti