perjantai 11. maaliskuuta 2016





Chow chow


On Kiinasta kotoisin oleva yli 2 000 vuotta vanha koirarotu. Kiinaksi sitä kutsutaan Songshi Quan eli "pöyheä leijonakoira".Chow chowta on myös kutsuttu Tangdynastian koiraksi (Tang Quan).

Ulkonäkö:
paino: 20-32 kg
säkäkorkeus: urokset 48-56 cm, nartut 46-51 cm
väritys: punainen, musta, kermanvärinen, valkoinen ja fawn

Luonne:
Ne ovat luonteeltaan varauteneita, lempeitä, rauhallisia ja uskollisia seurakoiria. Se on yhden perheen koira, se kiintyy omistajaan ja on vahvatahtoinen. Se suhtautuu vieraisiin ylpeän välinpitämättömästi. Rotu sopii kaupunkikoiraksi, koska se ei juurikaan käytä ääntä ja ei tarvitse paljoa liikuntaa. 

Terveys:
 Sen tyypillisiä sairauksia ovat polvien ristisiteiden vammat, silmien vuotaminen, iho-ongelmat sekä silmäluomien sisään- tai uloskiertyminen. Tällä hetkellä tosin ongelmallisin on kyynärniveldyplasia. Myös niillä voi olla perinnölistä lonkkavikaa. Chow chow kuuluu Suomen Kennelliiton perinnölisten vikojen ja sairauksien vastustamisohjelmaan ja pentujen rekisteröinnin edellytyksenä on molempien vanhempien kyynärnivelkuvaus sekä hyväksytty lonkkakuvaustulos. 

Turkki:
Pentuna turkin hoito vaatii aikaa ja paljon työtä, mutta aikuisen turkin hoito on helpompaa. Pentuna sen turkki takkuuntuu helposti joten se vaatii säännölistä harjausta. Myös on todella tärkeää totuttaa pentu turkin käsittelyy.  Aikuisen turkki tarvitsee säännölistä hoito jotta iho saa ilmaa ja voi hengittää, näin ehkäistään iho-ongelmia. Karvanlähtöaika on pari kertaa vuodessa. Ja chow chown turkki ei ole trimmattava.

-Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti