tiistai 24. toukokuuta 2016

Shetlanninlammaskoira

Shetlanninlammaskoirat ovat pieniä, iloisia sekä aktiivisia ja sen takia ne sopivatkin hyvin sekä perhe-, näyttely- että harrastuskoiriksi.



Ulkonäkö


Vaikka shelteillä on pitkä ja tuuhea karva, se ei takkuunnu tai likaannu helposti, joten sitä on helppo hoitaa. Shelttien turkki on pehmeä ja sileä. Shelttien kuono on suippo, häntä kaareutuu alaspäin ja silmät ovat mantelinmuotoiset joko mustina, ruskeina tai sinisinä. Korvien kuuluisi rotumääritelmän mukaan taittua hieman päistä.


Väritys


Shelteillä hyväksytään värityksistä vain soopeli, kolmivärinen, blue merle, mustavalkoinen ja musta punaruskein merkein. Valkoiset merkit ovat shelteillä toivottuja, mutta niitä saa esiintyä vain otsassa, kaulurina, jaloissa, hännän päässä sekä rinnassa.


Luonne


Sheltit ovat lempeitä ja kiintyvät nopeasti perheenjäseniinsä. Vieraita kohtaan ne voivat olla varautuneita. Niitä on helppo kouluttaa sillä ne oppivat nopeasti uusia asoita. Rotu on myös herkkähaukkuinen.


Shetlanninpaimenkoira Jeppe


Kaverini sai noin kuukausi sitten shelttipennun. Pääsin mukaan hakemaan sitä. Kun haimme sen Kaunissaaren kennelistä, se oli vasta 7 ja puoli viikkoa vanha.  Koira sai nimen Jeppe. Jeppe on väritykseltään mustavalkoinen. Luonteeltaan se on hyvin vilkas, leikkisä ja aktiivinen. Jeppe on nyt 12 viikkoa vanha.


- Julia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti